smg arquitectos | House in Ajuda | Lisbon | 2018 - smg arquitectos

House in Ajuda | Lisbon | 2018

Synthesis

It was intended to return the building to the city, with a contemporary design, preserving the architectural elements that compose it, while still maintaining the configuration of the original roof.
The combination with the new elements emerge a renovated building, inclusive and identity of the place where it is located, seeking the accuracy required for the new volume that delimits the Largo da Paz.

The building was originally designed to be a commercial space on the ground floor in 1903, has undergone a mutation in mid-century, with the addition of a floor, which may be apparent presently.
Now is proposed another floor that will look towards to the river Tagus.
The trees that are in the Largo da Paz, it will be projected to see their shadows on the white volume that will define with more dignity, harmony and identity of that place.


Building Information 
Location | Laranjal Street, 1 to 3, Ajuda, Lisbon
Implementation of the Construction área | 45m2
Gross building área | 138 m2


State | Builted.


Datasheet
Client | Private
Project Year | 2015 – 2016
Construction Year | 2017 – 2018
Architecture and Coordination | Sérgio Miguel Godinho, Arch
Engineering | Licinio Ferreira, Engineer | Luís Filipe Oliveira Antunes, Engineer

Topography | Luís Guilherme Rocha, Topographer – Geometer


Construction Company | Costa & Associados Ltd

Construction Site Director | Arch. Pedro Piedade Miguel

Fiscalization | Eng. Ricardina Valente

Coordenator Security of the Construction Site | Arch. Sérgio Miguel Godinho


Photography | Its. Ivo Tavares Studio – architectural photographer

Energy Certification| Eng. Haiane Madeira

Acustic Rehearsal | Greenplan, Lda

Model | Sérgio Miguel Godinho