smg arquitectos | Olive House | Sintra | 2017 - smg arquitectos

Olive House | Sintra | 2017

Synthesis

In the place where it is proposed this building, was an concrete structure to be finished, resulting on the crisis of recent years.

The project adapts to the existing structure, adding new structural elements so as to extend its use by changing the type, but keeping the program which has been previously builted. It´s proposed a mutation to the original spatial configuration, proposing a contemporary building .
The dwelling is developed on two floors, the floor 0 for the social area and the 1st floor, for a private space. The social floor has a more transparent ambient space in contrast to the upper floor where, which is defined by the opacity, that only opens gaps just to capture moments in the landscape.


Building and Site Information
Location | Nova dos Moinhos Street, D. Maria, Almargem do Bispo, Sintra.
Construction área | 220 m2
Gross building área | 440 m2
Site área | 920 m2


State | Builted.


Datasheet
Project Year | 2014-2015
Construction Year | 2016-2017
Client | Private
Architecture and Coordination | Sérgio Miguel Godinho, Arch
Engineering | Licinio Ferreira, Engineer | Luís Filipe Oliveira Antunes, Engineer

Topography | Luís Guilherme Rocha, Geometer


Construction Site Director | Márcio Horta

Fiscalization | Sérgio Miguel Godinho, Arch

Coordination of Security on Construction Site | Sérgio Miguel Godinho, Arch
Construction Company | Traço Robusto Unipessoal Lda

 


 

Photography | Sérgio Miguel  Godinho

Model | Sérgio Miguel  Godinho